Dagtochten en reizen

Landgoed Wellenseind

Prijs op aanvraag

Artikelnummer: jdk-4552 Categorie:
Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Landgoed Wellenseind

Landgoed Wellenseind is een relatief jong landgoed met bijzondere kenmerken.
Een van die kenmerken is de grote landschappelijke gevarieerdheid, de twee meanderende beken, die in het noordelijk deel van Wellenseind bijeenkomen, zijn de kern van het geheel.

Het Landgoed is ontwikkeld sinds 1915. Het oude agrarische landschap, met zijn akkers, beemden en heidevelden is geleidelijk omgevormd tot een gevarieerd bosgebied waar het accent vooral kwam te liggen op de jacht, visvangst en in mindere mate houtproductie.
Tal van sporen herinneren echter nog aan het oude agrarische verleden, zoals de percelering, de schaapskooi en het stelsel van wegen en paden.

Gesteld kan worden dat Landgoed Wellenseind een goed bewaard gebleven gebied is, waar vrijwel alle landschapstypen die vanouds kenmerkend waren voor de Kempen, op een relatief kleine oppervlakte bij elkaar komen. Rond de klok van 13.00 uur vertrekken we vanaf uw vertrekplaats naar Lage Mierde en wordt u ontvangen in het ontmoetingscentrum ‘Voor Anker’ met een heerlijk kopje koffie of thee met huisgemaakt gebak.

Onder leiding van een gids gaat u een prachtige wandeling maken van ong. 3 kilometer.
Mensen die niet gaan wandelen kunnen heerlijk rondom het ontmoetingscentrum “Voor Anker” genieten van de prachtige tuinen en natuur.
Na de wandeling sluiten we deze prachtige middag af met een heerlijke koffietafel.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Landgoed Wellenseind” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren