Dagtochten en reizen

Bezoek aan Abdij van Val-Dieu

Vanaf 62,75 p.p.

Prijzen:
46-50 personen: € 62,75 p.p.
41-45 personen: € 63,75 p.p.
36-40 personen: € 67,75 p.p.
30-35 personen: € 72,75 p.p.

Gemiddeld lopen

Beschrijving

Bezoek aan Abdij en brouwerij van Val-Dieu

Val-Dieu is een eeuwenoude cisterciënzer Abdij in de Belgische provincie Luik. Het fraaie heiligdom ligt in het land van Herve, niet ver van de Nerderlands–Duitse grens in het plaatsje Aubel. In het Nederlands wordt het complex “de Abdij van Godsdal” genoemd. De Abdij werd gesticht in 1216 en het is de enigste Abdij die de Franse revolutie overleefde.

In 2002 verlieten de laatste monniken Val-Dieu. Sindsdien wordt het complex gerund door Christelijk leken die geïnspireerd worden door de traditie van de cisterciënzers en de regels van Benedictus. De Abdij heeft een prachtig natuurlijk park dat een bezoek de moeite waard is.

Sinds 1997 is er ook een bierbrouwerij gevestigd en wordt er tevens kaas gemaakt. Het Val-Dieu bier draagt het officiële Abdijbier label, maar is geen Trappistenbier. Het bier is gebaseerd op een oud recept van plaatselijke monniken en wordt ambachtelijk bereid.

Onder leiding van een gids krijgt u een rondleiding door de brouwerij en natuurlijk het proeven van het Abdijbier ontbreekt ook niet.

Via uw opstapplaats rijden we naar Thorn voor een heerlijk kopje koffie met vlaai, via een toeristische route rijden we naar Vaals waar een heerlijke lunch voor u klaarstaat. Met een ervaren gids rijden we na de lunch naar de Abdij/Brouwerij van Val-Dieu en sluiten deze dagtocht met een heerlijk diner in Vaals.

Inclusief:

2 x koffie met vlaai, lunch, bezoek aan Abdij/brouwerij o.l.v. een gids, proeverij, diner en vervoer per luxe touringcar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bezoek aan Abdij van Val-Dieu” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren